Proizvodni program

Proizvodni program obuhvata:

Termoizolaciona stakla (stakla sa termičkom i solarnom zaštitom)
Sigurnosna kaljena stakla
Emajlirana stakla (stakla za staklene panele na fasadama i zidne obloge )
Laminirana stakla (sigurnosna, stakla za zvučnu zaštitu i laminirana stakla)
Protivpožarna stakla
Stakla za industriju nameštaja i belu tehniku (dekorativna sito-štampa)
Stakla za opremanje enterijera (dekorativna stakla, tuš kabine i dr.)

Laminirano staklo je vrsta sigurnosnog stakla sastavljenog od dve ili više staklenih ploča međusobno povezanih PVB folijom. Folija i staklo mogu biti različitih boja i dimenzija. Primenjuje se tamo gde se pored određene svetlosne propustljivosti zahteva i određen stepen bezbednosti (staklena gazišta, stakla za izloge, terase, nadstrešnice, staklene pregrade, ograde balkona i itd).

Neprobojna-Pancir stakla: u zavisnosti od broja staklenih ploča i slojeva u laminatu dobija se pancir staklo otporno na metke iz vatrenog oružja. Koristi se za zaštitu specijalizovanih objekata kao što su: menjačnice, ambasade, banke i u vojnoj industriji. Klasifikacija i način ispitivanja balističke zaštite se obavlja u skladu sa Institutom bezbednosti Republike Srbije.

Kaljeno staklo

Kaljeno staklo je vrsta sigurnosnog stakla koje se koristi na onim mestima gde proizvodi od stakla zahtevaju povećani pritisak i gde njihova upotreba treba da smanji mogućnost ozlede (ukoliko dođe do pucanja stakla, lomi se na male relativno bezopasne fragmente). Dobija se tako što se flot staklo zagreva do cca 600°C i naglo hladi ravnomernim udarom vazduha na površinu stakla . Kao takvo otpornije je na udarce i promenu temperature pa se ne može naknadno obrađivati. Primenjuje se u enterijeru (vrata, tuš kabine, ograde, stepenice), koristi se za strukturalne fasade, krovove, bašte, liftove, stajališta za autobuse i dr.), u dizajnu nameštaja i bele tehnike (staklene stolove, police u frižiderima, staklene vitrine), u industriji automobila i specijalnih vozila (bočna stakla za tramvaje, autobuse, građevinske mašine i itd.

Emajlirano staklo

Emajlirano staklo je kaljeno ili toplotno ojačano staklo (debljine 4-24mm) od kojih je jedna strana pokrivena delimično ili celom površinom mineralnim pigmentima. Boje koje se koriste mogu biti na sintetičkoj ili vodenoj bazi sa i bez štetnih materija. Uglavnom se koristi u arhitekturi kao obloga zidova, liftova i površina koje daju određene svetlosne efekte, u kuhinji i dr.

Termoizolaciono staklo

Termoizolaciono staklo je sastavljeno od dve ili više staklenih ploča odvojenih najmanje jednim hermetički zatvorenim međurpostorom koji je ispunjen suvim vazduhom ili argonom, zalivenih tiokolom ili strukturalnim silikonom (količina energije koja kroz njega prolazi ili bilo kog drugog materijala definiše se koeficijentom prolaza toplote k W/mkvK).

Takvo termoizolaciono staklo značajno dovodi do smanjenja utroška energije i troškova ugradnje uređaja za grejanje i klimatizaciju. Ukoliko koristimo niskoemisiona stakla ‘Low-E’ (sa jedne strane imaju tanki sloj metalnih oksida) blokiramo gubitak toplote iz prostorije , a ujedno dopuštamo ulazak sunčeve tolpote što doprinosi grejanju prostorije. Takvo staklo u kombinaciji sa argonom u međuprostoru postiže k=1,1 W/m2K.

Na stranici GALERIJA PROIZVODA, možete pogledati fotografije gotovih proizvoda kao i GALERIJU REFERENCI gde se mogu videti fotografije objekata.